subota, 22. srpnja 2017.

ROLAT SA BANANAMA

Fin kremast rolat sa bananama i sa filom u koji možete dodavati šta god imate, volite ili želite da stavite, a korice sa orasima.
rolat sa bananama (2)
Sastojci za biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 punih kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
Krem:
  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile ( ili 100 gr gustina ko ne voli za puding )
  • 1 kašika ekstrakta od vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 4 kašike šećera
  • 70 gr margarina
  • 250 ml slatke pavlake
  • 80 gr šećera u prahu
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 banane
  • mlevenih oraha i čokoladnih mrvica po želji ( ili nešto vaše po izboru )
Priprema:
Uključite renu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca pa dodati šećer i nastaviti mutiti.
Dodati zatim žumanca i opet umutiti.
Zatim dodati orahe, brašno i prašak za pecivo, sve sjediniti varjačom ili lopaticom i istresti u veliki pleh od rerne koji smo obložili papirom za pečenje.
Staviti da se peče pa smanjiti na 180 stepeni. Peći izmedju 20 i 25 minuta zavisno od rerne. Treba blago da porumeni.
Kod rolata je veoma bitno da kada pečete patišpanj ne presušite ga previše.
Pečen biskvit uviti sve zajedno sa papirom i ostaviti da se hladi.
Biskvit je mekan i nije potrebna mokra krpa da bi de uvio. Ako neće da vam se tako uvije onda zavijte u krpu, to je znak da je nešto suvlji.
Dok se hladi kora umutiti puding ili gustin sa šećerom, vanilin šećerom, ekstraktom od vanile i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, dodati margarin i mešati dok se potpuno ne sjedine. Prvo će izgledati kao masno ali još mutite lepo će se spojiti.
Ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku, pa dodati šećer u prahu i kiselu pavlaku i  opet umutiti.
Dodati ohladjenom pudingu pola slatke pavlake pa umutiti, pa ostatak.
Na kraju doadti orahe i mrvice čokolade i promešati.
Odviti koru, naneti fil, staviti po dužini banane koji smo odsekli vrhove i uviti.
Staviti na poslužavnik i dekorisati po želji.
Ohladiti nekoliko sati u frižideru pa poslužiti.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar