srijeda, 2. kolovoza 2017.

DONER PILETINA


doner-piletina-d4f19cd192de8c68c682bcbeaf9b0e9b_header
Sastojci
– 1 komad pilećih prsa
– 2 kasike krusnih mrvica
– 1 jaje
– 1 kasika maslinovog ulja
– so,biber,mljevena ljuta paprika,timijan
Priprema
Piletinu isjeci na tanke ploske. Najlakse je meso isjeci zaledjeno. Debljinu odredite sami. Ja volim deblje jer onda bas osjetim piletinu.
U dublju posudu sastaviti jaje,krusne mrvice,ulje i zacine. Sve zajedno dobro umijesati i dodati piletinu. Meso dobro uvaljati u smjesu.

Tavu zagrijte bez ulja na jakoj vatri. Istresite sve iz posude i przite sa svih strana dok ne promijeni boju. Zatim na srednjoj vatri prziti dok fino ne porumeni.
Piletinu posluziti uz rizu,pire krompir ili povrce. Takodje mozete je staviti u lepinu ili somun,sa paradajzom,krastavicama,kiselim krastavicama,zelenom salatom,kupusom ili nekom drugom salatom po zelji.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar