subota, 22. srpnja 2017.

TORTA SA KIKIRIKIJEM

Predivna kremasta torta sa mekim biskvitima i dva krema, jednim od vanile a drugik od slatke pavlake i kikirikija.
torta sa kikirikijem
Sastojci:
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 40gr mlevenog kikirikija
  • na vrh kašike brašna
  • ( sve po tri puta )
Krem I:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 340ml mleka
  • 170gr margarina
  • 2 kašike griza
  • 1 vanilin šećer
Krem II:
  • 200ml slatke pavlake
  • 150gr šećera u prahu
  • 150gr kikirikija (seckan ili mleven, po želji )
Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i na kraju brašno i kikiriki. Pecite koru na 180 stepeni dok ne porumeni. Korice su tanke i brzo se peku. Ponovite postupak 3 puta.
Pomešajte žumanca, šećer i vanilin šećer pa dodajte griz is ve sjedinite, uspite malo mleka od 340ml da izmutite smesu a ostatak stavite da provri. Kad provri zakuvajte i mešajte pa kad se zgusne sklonite sa vatre da se ohladi. Ulupajte margarin pa dodajte ohladjenom kremu od žumanaca.
Ulupajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu pa dodajte kikiriki i izmešajte sve.
Kora I, fil I, fil II. Tako ponovite tri puta.
Okolo omažite slatkom pavlakom ili šlagom pa dekorišite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar