Sastojci za koru:
  • 8 bjelanaca
  • 8 kasika secera
  • 6 kasika brasna
  • pola kesice praska za pecivo
  • 200 gr sjeckanih oraha
Sastojci za fil:
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 3 kasike brasna
  • 3 kasike gustina
  • 8 zumanaca
  • 200 gr secera
  • 1 l mlijeka
  • 1,5 margarin
  • 250 gr secera u prahu
  • 5 kesica vanilin secera
  • 100 gr rastopljene cokolade
  • kutija plazma keksa
Priprema kore:
8 bjelanaca umutiti sa 8 kašika šećera u cvrst snijeg.
Potom dodati 6 kašika brašna i pola kesice praška za pecivo, ali mjesati kasikom nikako mikserom.
Pleh namazati, posuti brašnom i sa 200 grama sjeckanih oraha.
Preko svega toga sipati masu od bjelanaca.
Peći koru na 180 C da dobije blago rumenu boju i koristiti veliku tepsiju od sporeta.
Pečenu koru preručiti na tacnu tako što će orasi doći gore.
Presjeci je po sredini da se dobiju dvije jednake kore, te je premazati sa eurokremom (oko 150 gr.)
Priprema fila:
Pomiješati prah od 2 pudinga od vanile, 3 kašike brašna i 3 kašike gustina.
8 žumanaca umutiti sa 200 grama šećera.
Potom ih pomiješati sa prahom od pudinga, brašna i gustina i sve to skuhati u 1 litar mlijeka.
Dobijeni fil ostaviti da se ohladi.
Umutiti 1,5 margarin, 250 gr. šećera u prahu i 5 vanil šećera.
To sve pomiješati i dobro umutiti sa žutim filom kada se ohladi.
Od dobijene mase uzeti 1/3 te u nju dodati 100 gr rastopljene cokolade.
Slagati: kora, pa zuti fil, potom plazma keks, pa coko fil, pa potom kora, pa opet zuti fil- odozgo slag i ukrasiti po zelji.
Ostaviti da odstoji u frizideru 24 h, potom tortu isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!