Recepata za burek ima mnogo, ali malo je onih pravih. Sve su pite pitice, a samo je burek pitac! Popularni domaći kulinarski blog Iz Moje Kuhinje donosi vam fantastičan recept za omiljeno jelo svakog Bosanca, a Boga mi i Hercegovca!
Sastojci:
Nadjev:
400g faširanog mesa
sjecanog luka po želji
malo bibera
malo soli
malo vode
400g faširanog mesa
sjecanog luka po želji
malo bibera
malo soli
malo vode
Jufke:
500g brašna
malo ulja
malo soli
voda
500g brašna
malo ulja
malo soli
voda
Način pripreme:
Zakuhati jufke od 5oo grama brašna, malo soli i malo ulja, izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, pomastiti uljem i razvući.
Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode.
Jufku zarolati sa obje strane, presjeći između, praviti male kolutove, poredati u pleh, pomastiti maslom i peći oko 30 minuta na 250 stepeni.
Pečen burek zaliti hladnom malo posoljenom vodom, vratiti jos malo u rernu, izvaditi i ostaviti da malo odmekne
Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode.
Jufku zarolati sa obje strane, presjeći između, praviti male kolutove, poredati u pleh, pomastiti maslom i peći oko 30 minuta na 250 stepeni.
Pečen burek zaliti hladnom malo posoljenom vodom, vratiti jos malo u rernu, izvaditi i ostaviti da malo odmekne
Nema komentara:
Objavi komentar