PENNE S PILETINOM U FINOM UMAKU
Ovaj recept je dokaz da se fantastičan ručak može pripremiti bez puno muke i bez gomile prljavih lonaca i tava. Sve se “događa” u jednoj većoj tavi i ona je jedina posuda koja vam je za pripremu ovog jela potrebna!
Sastojci (za 4 osobe):
- 600 g pilećih fileta
- 150 g suhe rajčice u ulju
- malo ljute paprike
- suhi origano
- 200 g vrhnja za kuhanje
- 1 l pilećeg temeljca
- 400 g tjestenine
- svježeg peršina
- 125 g mozzarelle
- so, biber
Priprema:
- Meso oprati, posušiti i rezati na veće kocke.
- Suhi paradajz izvadit iz ulja (ulje sačuvati) i prepoloviti.
- 4-5 žlica ulja (iz staklenke gdje je bio paradajz) zagrijati u većoj tavi, meso pržiti sa svake strane dok fino porumeni, dodati i polovice suhog paradajza pa kratko pržiti s mesom.
- Posuti sa soli, chili paprikom i origanom.
- Zaliti vrhnjem i temeljcom, pustiti da prokuha, dodati tjesteninu pa u otvorenoj tavi kuhati na srednjoj temperaturi 15 minuta.
- Povremeno promješati.
- Peršun oprati, posušiti i sjeckat na sitno.
- Mozzarellu izrezati na manje kocke, pa 3 mninute prije kraja kuhanja dodati u tavu da se otopi.
- Na kraju dodati peršin i sve po potrebi začiniti sa soli i biberom.
Nema komentara:
Objavi komentar