nedjelja, 23. srpnja 2017.

PENNE S PILETINOM U FINOM UMAKU


Ovaj recept je dokaz da se fantastičan ručak može pripremiti bez puno muke i bez gomile prljavih lonaca i tava. Sve se “događa” u jednoj većoj tavi i ona je jedina posuda koja vam je za pripremu ovog jela potrebna!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 600 g pilećih fileta
  • 150 g suhe rajčice u ulju
  • malo ljute paprike
  • suhi origano
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 400 g tjestenine
  • svježeg peršina
  • 125 g mozzarelle
  • so, biber

Priprema:

  1. Meso oprati, posušiti i rezati na veće kocke.
  2. Suhi paradajz izvadit iz ulja (ulje sačuvati) i prepoloviti.
  3. 4-5 žlica ulja (iz staklenke gdje je bio paradajz) zagrijati u većoj tavi, meso pržiti sa svake strane dok fino porumeni, dodati i polovice suhog paradajza pa kratko pržiti s mesom.
  4. Posuti sa soli, chili paprikom i origanom.
  5. Zaliti vrhnjem i temeljcom, pustiti da prokuha, dodati tjesteninu pa u otvorenoj tavi kuhati na srednjoj temperaturi 15 minuta.
  6. Povremeno promješati.
  7. Peršun oprati, posušiti i sjeckat na sitno.
  8. Mozzarellu izrezati na manje kocke, pa 3 mninute prije kraja kuhanja dodati u tavu da se otopi.
  9. Na kraju dodati peršin i sve po potrebi začiniti sa soli i biberom.

Nema komentara:

Objavi komentar