Sastojci:
- 150 ml mleka
- 20 g svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 prstohvat soli,
- 80 g šećera,
- 500 g brašna
- 3 jaja,
- 150 g maslaca ili margarina
Fil:
- 1,5 kg jabuka,
- 300 g mlevenih oraha,
- 150 g šećera u prahu
- 300 g džema od kajsija ili breskvi
Priprema :
Mleko zagrejati pa dodati šećer i rastopiti kvasac u toplo mleko, pa ostaviti da naraste.
U posudu pomešajte brašno i margarin sa solju pa dodajte narastao kvasac, 80gr šećera i jaja pa umesite glatko testo. Podelite ga na 3 dela, pokrijte krpom pa ostavite da odmori dok napravite fil.
Jabuke očistiti i izrendati pa ih ostaviti da malo odstoje i ocediti ih rukama, dobro stiskati da izadje višak soka. Dodati šećer, orahe i dzem pa sve izmešati.
Testo nam je za to vreme odmorilo pa svaku jufku razcući na debljinu 3mm i veličinu pleha.
Staviti prvu koru u podmazan pleh pa polovinu jabuka, drugu koru pa drugu polovinu jabuka i odgore treću koru koju ćete izbockati viljuškom.
Stavite da se peče na 170 stepeni dok odgore fino ne porumeni.
Na kraju kad sekolač ispekao i ohladio prelijte ga glazurom. Ostavite kolač da odstoji i kore dodatno omekane pa ga poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar