subota, 22. srpnja 2017.

ŠARENI KOLAČ

Sitni kolačić sa običnom i kakao korom, i kremom od jaja i oraha.
sareni kolac
Kora I – žuta:
  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • prstohvat soli
Kakao kora:
  • 5 jaja
  • 5 kašika  šećer
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • prstohvat soli
Krem:
  • 4 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 gr putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 gr orahaSirup:
  • 350 ml vode
  • 3 kašike šećera
Priprema:
Ulupati belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodavati šećer uz mućenje, dok se ne dobije jaka pena.
Dodati zatim žumanca, pa ulupati, odmah potom brašno, i lagano ga umešati. Istresti sve u obložen pleh 25 x 35 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni 15 minuta, zavisno od rerne.
Postupak za drugu koru je potpuno isti, samo kakao dodajte kad i brašno.
Obe kore potpuno ohladite.
Ulupati jaja sa šećerom i vanilin šećerom i staviti na paru da se kuva. Kuvati dok se krem malo ne zgusne.
Otprilike 15 minuta.
Ulupati puter pa mu dodati ohladjn krem i upet umutiti.
Na kraju dodati orahe i izmešati.
Ulupati slatku pavlaku, pa i nju dodati kremu  i izmešati.
Prokuvati vodu i šećer i isprskati obe kore.
Na prvu koru naneti 2/3 fila, poklopiti drugom korom i namazati ostatak fila.
Posuti sve mlevenim orasima i ostaviti 3h da odstoji.

Nema komentara:

Objavi komentar