subota, 22. srpnja 2017.

PUTER PUSLICE

Kao vanilice sa pekmezom ali uz puslice koje se tope u ustima. Izvanredno zadovoljstvo.
puter pusliceSastojci za testo:
  • 250 gr putera
  • 400 gr brašna
  • 3 žumanca
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika ekstrakta od vanile
Puslice:
  • 3 belanca
  • 150 gr šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • i premaz pekmez od kajsija
Priprema:
Puter mora biti omekšao na sobnoj temperaturi. Utrljati ga sa brašnom pa dodati šećer, vanilu i žumanca i umesiti glatko testo.
Razvaljati testo tanko pa malom rakijskom čašicom vaditi kolutiće i slagati u pleh.
Belanca čvrsto umutiti sa šećerom, da se šećer otopi, pa na kraju dodati širće i dobro umutitit.
Špricem na svaki kolutić testa staviti po malo belanca.
puter pusliceDok to radite rerna se zagreva na 100 stepeni.
Staviti pleh 80 minuta u rernu.
Malo pripazite, treba puslice da ostanu bele.
puter pusliceOhladiti ih i spajati sa po malo pekmeza od kajsija.
Fil se može napraviti i od čokolade.
100 ml slatke pavlake zagrejati, pa joj dodati 100 gr čokolade. Mešati doks e ne otopi i sjedini pa ostaviti da se ohladi i onda još u frižider dok se puslice suše.
Posle izmiksirati i time spajati donje keksiće.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar