subota, 22. srpnja 2017.

KREMASTI KOLAČ SA ORASIMA

Idealan kolač, fine tanke korice sa krupno seckanim orasima i krem od žumanaca, upotpunjeno sve finom belom čokoladom.
kremasti kolac sa orasimaKore I i III:
  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 1 kašika kokosa
Kora II:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 150 gr krupno seckanih oraha
Fil:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile ( 40 gr )
  • 500 ml mleka
  • 250 gr margarina ili maslava
  • 1 kašika ekstrakta od vanile

Odgore:
  • 250 gr krem sira
  • 200 gr margarina ili maslaca
  • 100 gr šećera u prahu
Priprema:
Za koru I i III ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet umutiti.
Na kraju dodati mlevene orahe, brašno i kokos pa sve sjediniti varjačom.
Staviti u obložen pleh 35 x 25 cm i peći oko 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
Pečenu i ohladjenu koru preseći vodoravno na dva dela, da se dobiju dve tanke korice.
Za koru II:
Ulupati penasto belanca sa šećerom, pa dodati krupno seckane orahe i brašno, pa sve umutiti varjalom.
IStresti u isti pleh u kojem ste pekli prvu koru.
Staviti da se peče na 160 stepeni oko 30 – 35 minuta.
Za fil pomešati žumanca, šećer, puding i malo hladnog mleka pa sve umutiti, a ostatak mleka staviti da provri.
Kada provri zakuvati umućenu masu i mešati da se zgusne, zatim skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Umutiti penasto margarin pa mu dodati ohladjen fil i ekstrakt vanile is ve umutiti.
Ne mutiti predugo da margarin ili puter dodatno ne omekane pa fil bude nešto redji.
U tom slučaju staviti u frižider 30 minuta.
Premazati pola fila na prvu koru, poklopiti drugom i naneti ostatak fila.
Preko staviti treću koru na koju nanesemo umućen margarin sa šećerom u prahu i krem sirom, a pospemo sve rendanom belom čokoladom i kokosom.
Naravno, odgore može samo i glazura.
Ostaviti da dostoji pa se sladiti.

Nema komentara:

Objavi komentar