subota, 22. srpnja 2017.

OBLATNE TOSKA

Oblatne toska su nastale od toska kolača, kora i krem od toska kolača spakovani u dve oblatne. Odličan sitni kolač za slave i praznike.
oblatne toska
Kora I:
  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika oraha
  • 2 kašike brašna
Kora II:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike mlevenog maka
  • 2 kašike brašna
Krem:
  • 12 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 8 kašika vode
  • vanilin šećer
  • 250gr margarina
  • Još: 2 lista oblatne
Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom, pa dodajte orahe i brašno, izmešajte pa istresite u pleh 25x35cm i pecite na 180 stepeni.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte mleveni mak i brašno, istresite u pleh u kojem ste pekli prvu koru pa pecite na 180 stepeni.
Pomešajte žumaca, šećer i vodu i vanilin šećer pa stavite na paru da se kuva. kad se malo zgusne sklonite sa vatre pa skroz ohladize.
Ulupajte penasto margarin pa mu polako dodavajte ohladjen krem i miksirajte.
Na prvu oblatnu nanesite deo krema pa stavite mak koru, deo krama pa drugu koru i još 1/3 krema i poklopite drugom korom. Odgore stavite tepsiju od rerne pa neka tako prenoći.
Oblatne toska iseći u fine štanglice pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar