subota, 22. srpnja 2017.

OBLANDA SA LEŠNICIMA

Brzo i jednostavno se pripremaju, a imaju fantastičan ukus čokolade i lešnika.
oblande sa lesnicimaSastojci:
  • 20 kašika mleka
  • 250 gr šećera
  • 200 gr margarina ili maslaca
  • 100 gr crne čokolade
  • 150 gr kombinovano mlevenih i seckanih oraha
  • 350 gr mlevenog keksa ( možda malo više zavisno koliko je keks suv )
  • 3 velika lista oblande
Priprema:
POmešati mleko i šećer i staviti na vatru da provri.
Kada je provrilo dodati iseckan margarin pa mešati dok se ne otopi.
Zatim dodati i čokoladu pa  i nju mešati.
Skloniti sa vatre i umešati lešnike i keks.
Promešati pa videti koliko je masa gusta.
Ako je redje dodati još malo keksa i opet promešati.
Filovati na list oblande pola fila, ali ne skroz do ivica, poklopiti drugom korom, naneti ostatak fila i preklopiti trećom oblandom.
Ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider preko noći najbolje i sutradan seckati u štanglice.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar