Sastojci:
- 7 belanaca
- 7 kašika šećera
- 100 gr kokods
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašika brašna
Krem:
- 7 žumanaca
- 500 ml mleka
- 7 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 4 kesice kapućina od vanile
- 250 gr margarina
- 50 gr šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Ulupati belanca u sneg, pa dodavati šećer uz mućenje da se dobije jak šne.
Za tim umešati kokos, brašno i prašak za pevi i staviti da se peče u prehu približnih dimenzija 23 x 35, ili 24 x 34 cm, 30 x 30, kakav imate.
Razmutiti pudinge sa kapućinom i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Zakuvati masu i mešati dok se ne zgusne pa skloniti da se ohladi.
Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa staviti na paru da se kuva ( šerpa u šerpu sa kipućom vodom ).
Kuvati 10 – 15 minuta od momenta stavljanja i skloniti.
Neće biti mnogo gusto ali će se zgusnuti.
Kada se ohladi ulupati margarin sa šećerom u pahu pa dodati fil od žumanac ai umutiti, pa dodati ohladjen puding i sve umutiti.
Na koru staviti ceo krem, a dekorisati po želji.
Ostaviti da se ” odmori” pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar