subota, 22. srpnja 2017.

KAPUĆINO KOLAČ SA KOKOSOM

kapucino kolac sa kokosom
Sastojci:
  • 7 belanaca
  • 7 kašika šećera
  • 100 gr kokods
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašika brašna
Krem:
  • 7 žumanaca
  • 500 ml mleka
  • 7 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kesice kapućina od vanile
  • 250 gr margarina
  • 50 gr šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Ulupati belanca u sneg, pa dodavati šećer uz mućenje da se dobije jak šne.
Za tim umešati kokos, brašno i prašak za pevi i staviti da se peče u prehu približnih dimenzija 23 x 35, ili 24 x 34 cm, 30 x 30, kakav imate.
Razmutiti pudinge sa kapućinom i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Zakuvati masu i mešati dok se ne zgusne pa skloniti da se ohladi.
Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa staviti na paru da se kuva ( šerpa u šerpu sa kipućom vodom ).
Kuvati 10 – 15 minuta od momenta stavljanja i skloniti.
Neće biti mnogo gusto ali će se zgusnuti.
Kada se ohladi ulupati margarin sa šećerom u pahu pa dodati fil od žumanac ai umutiti, pa dodati ohladjen puding i sve umutiti.
Na koru staviti ceo krem, a dekorisati po želji.
Ostaviti da se ” odmori” pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar