Sastojci:
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja kokosa
- 1 šolja mleka (mineralna voda ili sojino mleko )
- 1 kesica praška za pecivo
- 1-2 kašike kakao
- 1 kašičica vanila ekstrata
Priprema:
U činiju pomešati šećer, brašno, prašak za pecivo, kokos i ekstrat od vanile.
Prelijte mlekom sve pa dobro izmešajte.
U podmazan pleh stavite 3/4 mase, a u ostatak dodajte kakao i sjedinite.
Pospite po belom delu, neravnomerno pa viljuškom razvucite.
Dok ovo pripremate rernu ste zagrejali na 180 stepeni.
Peći 30 – 40 minuta, možda i duže, zavisno od rerne, proverite čačkalicom, jer smesa je retka.
Pečen kolač ostavite da se potpuno ohladi, jer je mekan i lomljiv, pa onda secite i poslužite.
Kolač se lako može preliti sa glazurom, šećerom u prahu ili eurokremom.
Napomena: Kolač se može pripremati sa kiselom vodom umesto mleka pa je postan kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar