subota, 22. srpnja 2017.

BATON OBLATNE

Kućna varijanta, iz glave, od onoga sta sam imala, slično šarenim oblatnama. baton oblatneSastojci:
  • 2 lista baton oblatni ( u pakovanju dobijete dva donja i dva gornja dela, ja sam imala ove smese da napunim dva gornja dela.
  • 1/2 margarina
  • 200gr šećera u prahu
  • 100gr čokolade
  • 4 jaja
  • 200gr keksa
  • 2 kašike kakaa
Priprema: Ulupati belanca sa 100gr šećera u prahu pa dodati mleveni keks i kakao i izmešati. Ostaviti da odstoji i keks “popije” belance. Ulupati žumanca sa 100gr šećera u prahu pa dodati margarin i ulupati sve zajedno. Pomešati smesu od belanaca i smesu od žumanaca pa izmiksirati. Na kraju dodati omekšalu čokoladu pa opet izmiksirati. Ostaviti smesu da se čokolada stegne u zamrzivač 15 minuta pa nafilovati jednu oblatnu i poklopiti drugom. Ostaviti baton oblatnu na suvo mesto da malo odstoji pa iseći u štanglice.

Nema komentara:

Objavi komentar