Sastojci
– srednja glavica kupusa
– supena kasika soli
– ola male soljice za kafu jabukovog sirceta
– 1 kg sveze mlevenog mesa
– malo ulja
– 2 glavice crnog luka
– 1 solja pirinca
– suvo meso
– aleva paprika
– biber
– loverov list
– vegeta (koristite novu vegetu ili slicne zacine koji ne sadrze MSG)
– supena kasika soli
– ola male soljice za kafu jabukovog sirceta
– 1 kg sveze mlevenog mesa
– malo ulja
– 2 glavice crnog luka
– 1 solja pirinca
– suvo meso
– aleva paprika
– biber
– loverov list
– vegeta (koristite novu vegetu ili slicne zacine koji ne sadrze MSG)
Način pripreme
Ocistiti prva dva lista i izvrteti koren od kupusa
U udubljenje sipati kasiku soli i sirce potom staviti u kesu i zavezati je zatim staviti u zamrzivac gde ce stajati 48 sata.
Nakon tog vremena kupus izvaditi iz zamrzivaca i staviti u sud da se odledni, nakon toga spreman je za sarmu.
Sarma recept:
Uprziti crni luk sa uljem i dodati kasiku aleve paprike.
Zatim dodati mleveno meso i pirinac.
To uprziti vrlo malo i dodati vegetu po zelji.
Kada je fil za sarmu gotov, pripremiti serpu gde ce se redjati sarma tako sto se dno malo naulji i staviti dva lista od kupusa kao podloga.
Zatim redjati suvo meso pa onda sarmu i stavljati po malo bibera u zrnu i lovorov list.
Kada ste zavrsili zavijanje sarme naliti vodom do vrha i poklopiti sa jos dva lista kupisa i poklopiti.
Na ovako pripremljen nacin potrebno je oko sat vremena kuvanja na laganoj vatri.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar