četvrtak, 27. srpnja 2017.

RAMSTEK U SOSU OD LUKA






Sastojci
– 600 g govedine (ramsteka)
– so
– biber
– 2 kašike ulja
Sos
– 10 g putera
– 10 čena bijelog luka
– 180 ml kisele pavlake
– peršunov list


Prilog
– 400 g barene šargarepe
– 200 g crnog hleba
Priprema
Ramstek isjeći, posoliti, pobiberiti i peći na zagrijanom ulju. Na puteru kratko propržiti isjeckan bijeli luk, a kad intenzivno zamiriše dodati kiselu pavlaku, promiješati, posoliti, pobiberiti i posuti sitno isjeckanim peršunom. Na tanjir servirati ramstek i barenu šargarepu, preliti sosom od bijelog luka i poslužiti uz krišku crnog hljeba.
Goveđe meso, sadrži niz minerala ukljičujući selen, cink, fosfor, kalcijum, magnezijum i gvožđe. Zahvaljujući odličnom mineralnom sastavu, doprinosi jačanju imunološkog sistema i sprečavanju oštećenja krvnih sudova koja utiču na nastanak ateroskleroze.

Izvor: kuhinjica.rs









Nema komentara:

Objavi komentar