nedjelja, 23. srpnja 2017.

KRESIMIMO ITALIJANSKI KOLAČ

kremisimo kolac
Svetle kore:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika kokosa
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
Tamne kore:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
Krem:
  • 12 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 3 kašike mleka
  • 250 gr putera
Glazura
  • 100 gr čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati belanca pa postepeno dodavati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena.
Zatim dodati brašno, kokos i prašak za pecivo pa sjediniti lopaticom.
Istresti u obložen pleh 20 x 30 cm i u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Isti postupak je i za koru sa orasima, takodje peći na 180 stepeni 15 minuta.
Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa dodati mleko i sjediniti.
Staviti da se kuva na paru ( šerpa na šerpu sa vodom koja ključa )
Kuvati 15 – 20  minuta pa skloniti sa vatre i ostaviti da se skroz ohladi.
Staviti u frićider pola sata pa za to vreme ulupati puter penasto pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Ohladjene kore preseći na pola, da se dobiju od kokos kore i kore sa orasima po dve manje.
Naneti na tamnu koru deo krema, pa svetlu koru, pa deo krema, pa opet svetlu koru i deo krema i poklopiti sa tamnom korom.
Ako vam ostane krema premažite odgore sa ostatkom.
Staviti na vatru slatku pavlaku i kada skoro provri skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi pa kad se malo prohladi prleiti preko kolača i ostaviti da se stegne.
Kolač staviti u frižider da odstoji nekoliko sati pa se može poslužiti.


Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar