Kora sa orasima:
- 8 belanaca
- 300 gr šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika sirćeta
- 400 gr pečenih oraha
- 4 kašike brašno
- 3 kašike kakaoa
Čokoladni krem:
- 8 žumanca
- 1 jaje
- 300 gr šećera
- 5 kašike mleka
- 2 kašike skroba ( gustina )
- 3 kašike kakaoa
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 250 gr puteraGlazura:
- 100 gr mlečne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom i mutiti dok se šećer ne otopi.
Potopiti sodu bikarbonu u sirće pa istresti u belanca, dodati brašno, kakako i mlevene orahe pa sjediniti.
Istresti u obložen pleh od rerne i peći na 200 stepeni dok kora ne potamni, oko 15 minut, proverite čačkalicom.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi, pa skinuti papir.
Ulupati žumanca sa šećerom i jajetom pa dodati mleko i skrob, kakao pa onda otopljenu čokoladu.
Staviti sve na paru da se kuva uz mešanje i kuvaati otpriike 15 minuta.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Ulupati puter pa mu dodavati kašiku po kašiku krema i mutiti.
Staviti krem u frižider sat vremena.
Izvaditi pa staviti preko kore od oraha ceo krem.
Staviti kolač u frižider da se stegne pa otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.
Po želji narendati čokoladu odgore dok je još glazura vruća, tako ne morate paziti da vam bude besprekorno ravna.
Sačekati malo da se stegne pa iseći oštrim nožem.
Nema komentara:
Objavi komentar