subota, 29. srpnja 2017.

KINDER PINGVIN TORTA

Kinder Pingvin torta
sastojci : 
*kora: 3 žumanca, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna, 
1/2 kesice praška za pecivo, 3 kašike vode, 
1 kašika kakaa, 3 belanca - količina za jednu koru
*krem: 500ml slatke pavlake
*glazura: 200g čokolade, par kašika vode, 
kockica putera

recept:

Smestiti sastojke za koru.
Posebno umutiti belanca kao čvrsti šam.
 Kada se dobro umute ostali sastojci dodati belanca i sve zajedno umutiti.
 Razliti koru u podmazani pleh i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Spremiti dve kore na identični način.
Umutiti čvrsto slatku pavlaku.
Spremiti glazuru- rastopiti sastojke na ringli.
 Slagati tortu.
 Kora, pola količine pavlake, čokolada, kora, druga polovina umućene pavlake, kora, glazura od čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar