Kinder Pingvin torta
sastojci : *kora: 3 žumanca, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna,
1/2 kesice praška za pecivo, 3 kašike vode,
1 kašika kakaa, 3 belanca - količina za jednu koru
*krem: 500ml slatke pavlake
*glazura: 200g čokolade, par kašika vode,
kockica putera
recept:
Smestiti sastojke za koru.
Posebno umutiti belanca kao čvrsti šam.
Kada se dobro umute ostali sastojci dodati belanca i sve zajedno umutiti.
Razliti koru u podmazani pleh i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Spremiti dve kore na identični način.
Umutiti čvrsto slatku pavlaku.
Spremiti glazuru- rastopiti sastojke na ringli.
Slagati tortu.
Kora, pola količine pavlake, čokolada, kora, druga polovina umućene pavlake, kora, glazura od čokolade.
Posebno umutiti belanca kao čvrsti šam.
Kada se dobro umute ostali sastojci dodati belanca i sve zajedno umutiti.
Razliti koru u podmazani pleh i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Spremiti dve kore na identični način.
Umutiti čvrsto slatku pavlaku.
Spremiti glazuru- rastopiti sastojke na ringli.
Slagati tortu.
Kora, pola količine pavlake, čokolada, kora, druga polovina umućene pavlake, kora, glazura od čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar